Coral Complex

Coral-Complex

Coral Complex

CORAL COMPLEX 3 prvi je proizvod koraljnih kapsula kod nas.
S obzirom na to da je kombinacija sastojaka pokazala iznimnu sinergiju djelovanja, nema planova za modifikaciju te formule.
Proizvod sadrži koraljni kalcij, 72 minerala u tragovima, vitamin D, magnezij, vitamin C, jabučnu kiselinu i betain HCL.

Koraljni kalcij/koraljni minerali
Znanost nam govori da se u fosiliziranom koralju nalazi ne samo visokovrijedni kalcij, nego i minerali koji odgovaraju našim ukupnim potrebama.
Minerali su ključ koji otvara vrata optimalnom zdravlju s brojnih aspekata, jer su nužni za pravilnu funkciju aminokiselina i mnoštva enzimskih procesa.
Koralj je u prirodnoj sinergiji s ljudskim tijelom. To se zorno može prikazati medicinskom praksom korištenja komadića koralja u koštanim transplantatima, jer ga tijelo spremno prihvaća, tako da mišići i tetive urastaju u koraljnu strukturu kao da je ljudska kost.
Ono što koraljni kalcij/koraljne minerale čini tako lako apsorbirajućim je njihova sklonost da postanu ionski pri kontaktu s vlagom. Ta prirodna sposobnost ionizacije, u kombinaciji s punim spektrom i organskom formacijom, koralj čini jednim od najkorisnijih oblika minerala.

Dr. Roy Walford, M.D., jedan od vodećih stručnjaka za procese usporavanja starenja i dugovječnost navodi u svojoj knjizi “ Prehrana za 120 godina” da osim prehrane cjelovitim žitaricama, povrćem i voćem, neke od najdugovječnijih kultura (npr. Hunza u Indiji) konzumiraju vodu s ledenjaka bogatu mineralima poznatu kao glacijalno mlijeko.
Konzumiranje vode bogate mineralima pridonosi (dijelom) tradicionalnoj dugovječnosti ljudi sa Okinawe.

Vitamin D
Glavna uloga tzv. vitamina sunca je održavanje ravnoteže kalcija i fosfora u organizmu, čime osigurava normalnu mineralizaciju kostiju i zubi. Znanstvena istraživanja pokazuju da vitamin D može smanjiti rizik od 17 različitih vrsta raka, posebno debelog crijeva, dojke, prostate, jajnika, jednjaka i bubrega.
Uz to, pomaže kod nekih autoimunih bolesti, kao što su reumatoidni artritis, multipla skleroza i Crohnova bolest. Novija istraživanja pokazuju da je potrebno 1000 I.U. vitamina D kako bi se koraljni kalcij kvalitetno apsorbirao, a da unos manji od 10.000 I.U. na dan ne uzrokuje toksičnost.

Magnezij
Dodan je u formi citrata i oksida, jer je potreban za prirodnu ravnotežu kalcija.
Djeluje u više od 300 enzimskih sustava, važan je za mineralizaciju kostiju, izravno sudjeluje u stvaranju energije, koristi se u prevenciji umora sportaša, kod celikalije, dijabetesa, povišenog tlaka, migrena, osteoporoze, glaukoma i nekih drugih stanja.

Vitamin C
Vitamin C ima sinergijski učinak na formulu, a jabučna kisenina i betain HCL sprječavaju nagomilavanje kalcija i omogučuju njegovu lakšu probavu.
CORAL COMPLEX 3 namijenjen je za prevenciju i poboljšanje koštano-zglobne strukture, a pomaže i kod: osteoporoze, artritisa, reumatizma, kardiovaskularnih tegoba, dijabetesa, povišenog tlaka, depresije, problema sa kosom, kožom i noktima, zatvora i nadutosti te mnogih drugih stanja.
Pakiranje je od 90 vege-kapsula, što je dostatno za mjesec dana (3 kapsule dnevno).