Spirulina Pacifica

spirulina-pacifica

Spirulina Pacifica

Spirulina je plavo-zelena mikroalga, za koju se pretpostavlja da je najstarija biljka na Zemlji.
Spirulina je vrlo bogata vitaminima i mikroelementima, sadrži 65% kvalitetnih bjelančevina u čijem sastavu je 18 aminokiselina od kojih su 8 esencijalne, dobar je izvor hranjivih vlakana i jak antioksidant.
Spirulina je najbogatiji izvor beta karotena među cjelovitim namirnicama. Beta karoten je antioksidans od vitalne važnosti. Brojna su istraživanja pokazala da je kod ljudi, čija je prehrana bogata beta karotenom, smanjen rizik od oboljenja od raznih vrsta raka.

Izvorno je povoljno djelovanje karotena prepoznato samo kao djelovanje beta karotena na vid. Beta karoten se u jetri cijepa na polovice kako bi nastale dvije molekule vitamina A. Vitamin A u mrežnici oka spojen je na protein gdje se apsorbira svjetlo za vid. Mi ustvari vidimo uz pomoć sastojka koji je uglavnom biljnog porijekla.  U kasnim 1960-ima nutricionisti su postali svjesni i antioksidantskog djelovanja beta karotena koji se u velikim količinama nalazi u spirulini, mrkvi, slatkom krumpiru i narančama kao i u mnogim drugim izvorima.

Prehrana bogata karotenima daje koži izvanrednu elastičnost i prirodan zdravi sjaj. Koža ima sloj masnoće koja ju podržava i kojoj karoteni prirodno migriraju. Tamo mogu povećati otpornost na UV zrake, štititi od štetnog utjecaja slobodnih radikala i čuvati kolagensku strukturu kože.
Jedna velika studija o vezi prehrane i napada reumatskog artritisa snažno ukazuje na vrlo veliku preventivnu moć Spiruline. Istraživači su otkrili vrlo značajan zaštitni utjecaj hrane koja sadrži beta cryptoxanthin (kriptoksantin). To je karoten koji je dominantan u Spirulini Pacifici ali ga mnoge druge namirnice bogate karotenima ne sadrže.

Jedna jedanaestogodišnja studija objavljena u časopisu za epidemiologiju American Journal of Epidemiology pratila je 29 000 žena u dobi 55-69 godina. Žene koje su uzimale najveću količinu beta cryptoksanthina imale su 41% smanjeni rizik da dobiju reumatski artritis. Prema jednoj studiji za zaštitu je dovoljan jedan i pol grama Spiruline Pacifice dnevno.

Pomaže kod:
– prevencije i liječenja onkoloških bolesti
– detoksikacije i jačanja organizma
– poboljšanja vida
– kronične upale
– trauma, fraktura i bolova u mišićima
– anemije
– prehlade, gripe, bronhitisa
– AIDS-a, hepatitisa, tuberkuloze
– dijabetesa
– infarkta, inzulta, moždanog udara
– kratkovidnosti, sive mrene, kokošjeg sljepila
– akni
– kroničnih bolesti crijeva
– bolesti krvnih žila
– artritisa
– regulacije tjelesne težine